ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-03-2018 
 
Ημερομηνία 09/03/2018
Περιγραφή  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-03-2018
<img alt="> Eκτύπωση Προτείνετε σε ένα φίλο!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-03-2018

 

Την Τρίτη 06.03.2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η πρώτη σύσκεψη – διαβούλευση  - για την εφαρμογή  του μέτρου  του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Στη συνάντηση προήδρευσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Η Κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη,  όπως ο ίδιος ο  Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Κάλυμνο,  να υλοποιήσει ένα μέτρο που αποτελούσε για πολλά χρόνια την αιχμή του δόρατος των αιτημάτων του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης των Ελληνικών νησιών. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επεξεργάζεται τόσο το θεσμικό πλαίσιο της εφαρμογής όσο και το μηχανισμό εναρμόνισης του κόστους θαλάσσιας με τη χερσαία μεταφορά κατοίκων και προϊόντων στα νησιά.

Στην διαβούλευση πάνω στο υπό επεξεργασία μέτρο ο Υφυπουργός ζήτησε την συνδρομή των νησιωτικών επιμελητηρίων ως τους καθ’ ύλην  αρμόδιους φορείς.

Το επιμελητήριό μας  στη συνάντηση αυτή εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κος Ανδρέας Παντελιός. Στην τοποθέτησή του σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναμενόμενη μείωση της τιμής των καυσίμων και πώς αυτή θα περάσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών  βοηθώντας ουσιαστικά την  ανταγωνιστικότητα.

Αποφασίστηκε να συνεδριάσει το συντομότερο με τηλεδιάσκεψη  το Δ.Σ. του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και ενδεχομένως να αποφασιστεί  σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης. Επιτέλους μετά από –αλίμονο –είκοσι δύο χρόνια φαίνεται να γίνεται το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αναγνώριση της νησιωτικότητας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ο Πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής

     
© Copyright EEKI   Powered by infohitech.gr  
  


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ 2000-2006 Γ? Κ.Π.Σ
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3 : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΜΕΤΡΟ 3.1 : ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.